Referenties

Logo Re-integratiePunt

Ik heb Henri in eerste instantie leren kennen als een gewaardeerde directe collega in loondienst.

Medio augustus 2008 ben ik het bedrijf Re-integratiePunt BV begonnen (arbeidsdeskundige dienstverlening / externe re-integratie en outplacement).
Henri is een van de eerste freelancers die vanuit Re-integratiePunt BV ingeschakeld is in het kader van arbeidsmarkttoeleiding, sedert 2009 tot heden.
Binnen Re-integratiePunt BV zijn inmiddels ruim 50 freelancers actief werkzaam, waarbij Henri vanaf het eerste uur naar volle tevredenheid ingezet wordt voor Noord Nederland.
Inmiddels heeft Henri meer dan 50 re-integratieopdrachten en outplacementopdrachten naar volle tevredenheid verricht.
Voor klanten vanuit Re-integratiePunt BV, zoals Philips, Xenos, Wurth, Jumbo, Randstad, Nabuurs, InterToys e.d. verricht Henri standaard de trajecten. Klanten en kandidaten zijn tevreden over de werkwijze en aanpak van Henri.
Kernwoorden zijn: Professioneel/Vakkundig – Gedreven – Betrouwbaar – Flexibel – Tijdig – Creatief en niet te vergeten Enthousiast!
Henri weet zijn enthousiasme vaak over te brengen naar de kandidaat, waardoor deze weer in mogelijkheden leert denken.

helmanteladvies-logo

Henri is zeer betrouwbaar, punctueel en transparant. Hij komt zijn afspraak heel goed na, laat zien wat hij kan en zegt wat hij doet

Logo Work Vision

Henri Hartsuiker leeft zich heel goed in, in de training, zowel op inhoud als op de stijl van de trainer. Daarnaast is hij iemand die snel aanvoelt hoe de groep en elk individu daarbinnen zich voelt. Dit maakt dat het voor mij als trainer veilig was en de samenwerking grensoverstijgend bleek.

logo DIMACO

Voor het trainen van overlegvergaderingen en onderhandelingsvaardigheden, doen wij een beroep op de expertise van Henri Hartsuiker. In simulatieoefeningen krijgen ondernemingsraden de gelegenheid om overlegvergaderingen te oefenen op basis van hun eigen specifieke praktijksituatie. Henri Hartsuiker weet op professionele wijze invulling te geven aan de rol van de bestuurder, zodat OR-leden leren omgaan met allerlei vormen van “lastig” gedrag van hun bestuurder, zoals onderhandelingstrucs en vormen van manipulaties

De activiteiten die Henri bij het UMCG heeft uitgevoerd zijn heel goed ontvangen. Medewerkers waren enthousiast en vonden het prettig met hem te werken en van hem te leren.